Business Internaţional

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a fost numit „Dezinformatorul Anului”

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a fost numit...

Autor: Alex Ciutacu

28.12.2017, 18:02 852

Mark Zuckerberg, fondatorul şi CEO-ul Facebook, şi în acelaşi timp al cincilea cel mai bogat om din lume, a fost numit „Dezinformatorul Anului”, de către grupul Media Maters for America, potrivit Mashable.

Rupert Murdoch, Sean Hannity şi Glenn Beck sunt doar câţiva dintre cei care au câştigat acest „premiu” în anii precedenţi.

După alegerile din 2016, grupul Media Matters for America a început să urmărească îndeaproape platforme de social media precum Facebook, Twiter, Snapchat, Google sau YouTube.

În mod tradiţional, grupul „decorează” o personalitate media care lucrează în culise, dar anul acesta, în lumina fenomenului de fake news, din ce în ce mai răspândit pe social media, a părut o decizie uşoară să acorde acest titlu fondatorului Facebook.

„După alegeri, am făcut un comentariu în care am spus că ideea conform căreia dezinformarea de pe Facebook a putut schimba cursul alegerilor, ar fi o idee nebunească”, spunea Zuckerberg într-o declaraţie de la începutul anului. „Regret faptul că am spus că această idee ar putea fi nebunească. Acest fenomen este o problemă prea importantă pentru a nu-i fi acordată destulă importanţă”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO