Business Internaţional

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a împlinit 34 de ani. El a câştigat în medie 6 milioane de dolari în fiecare zi din viaţa lui

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a împlinit 34 de...

Autor: Alex Ciutacu

15.05.2018, 17:41 413

Mark Zuckerberg, care a fondat reţeaua socială Facebook, a împlinit 34 de ani ieri, iar în ultimii doi ani compania pe care a fondat-o se confruntă cu cea mai dificilă perioadă din istoria sa, fiind pusă sub scrutinul utilizatorilor în urma scandalului legat de privacy, potrivit CNBC.

Datorită faptului că a pus bazele companiei în timpul facultăţii, acesta a reuşit deja să strângă o avere masivă, în ciuda vârstei sale. Averea lui netă ajunge la 74 de miliarde de dolari, potrivit Forbes, ceea ce înseamnă că a câştigat în medie 5,97 de milioane de dolari pe zi.

Din acest punct de vedere, Zuckerberg este al doilea om din lume, după fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a cărui avere de 132 de miliarde de dolari se traduce în 6,8 milioane de doalri în medie în fiecare zi din viaţa lui.

Alţi antreprenori din hi-tech, precum Bill Gates, şi-au început de asemenea cariera de când erau tineri – Gates a fost cel mai tânăr miliardar din istorie în 1987, când a strâns primul miliard la vârsta de 31 de ani.

Timpul a trecut, iar Gates s-a întors spre acţiuni filantropice. Acum, la 62 de ani, media pe averea lui Gates este de 4 milioane de dolari pe zi, în timp ce Warren Buffett ar fi câştigat 2,7 milioane pe zi în medie, până la vârsta de 87 de ani.

Zuckerberg s-a întors şi el spre acţiuni filantropice în ultimii ani. Acesta a vândut acţiuni Facebook în valoare de 3,4 miliarde de dolari în ultimele şase luni, potrivit FactSet, majoritatea pentru a strânge capital pe care l-a orientat ulterior către fundaţia Chan Zuckerberg Initiative, care investeşte într-o gamă largă de cauze, precum educaţie, sănătate, reformele imigraţiei şi reformele justiţiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO