Business Internaţional

Markus Braun, fostul CEO al Wirecard, a fost eliberat din custodia poliţiei germane. Executivul a fost arestat în baza unor suspiciuni de fraudă, după ce au dispărut 1,9 mld. euro din bilanţul companiei

Markus Braun, fostul CEO al Wirecard, a fost eliberat din...

Autor: Alex Ciutacu

24.06.2020, 11:32 1396

Markus Braun, fost CEO al procesatorului de plăţi electronice Wirecard, companie prezentă cu un birou în România şi la care a fost acţionar şi NN Pensii, a fost eliberat din custodia poliţiei germane, în contextul în care acesta a fost arestat în baza unor acuzaţii de manipulare a registrelor contabile şi a veniturilor companiei, potrivit Reuters.

Agenţia germană de ştiri dpa a scris că Braun a fost eliberat după ce a plătit cauţiunea stabilită la 5 milioane de euro, marţi.

O întrebare la care ASF şi Parlamentul ar trebui să afle răspunsul: Cum a ajuns NN Pensii să investească banii de pensie a peste 2 milioane de români în acţiunile Wirecard (nu mai erau acţiuni de cumpărat în România?), cea mai mare fraudă din Germania, cu un CEO arestat şi 2 mld. euro lipsă, şi mai ales cine este responsabil dacă s-au pierdut bani.

Braun a fost arestat după ce Wirecard a scos la iveală nereguli contabile care arată că lipsesc 1,9 miliarde de euro din bilanţul companiei. Procesatorul de plăţi electronice a declarat în legătură cu sumele lipsă că este posibil ca acestea să nu fi existat niciodată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO