Business Internaţional

Masacru în Norvegia: Un bărbat înarmat a ucis cel puţin cinci persoane. Autorităţile nu exclud ipoteza unui atac terorist

Masacru în Norvegia: Un bărbat înarmat a ucis cel...

Autor: Daniel Contescu

14.10.2021, 08:06 92

Înarmat cu arc şi săgeată, un bărbat a ucis cel puţin 5 persoane, apoi a fost arestat. Întăriri din toată ţara au fost trimise la Kongsberg, iar ofiţerilor li s-au pus la dispoziţie arme pe care nu le poartă de obicei. Oamenii şi-au amintit de crimele de la Utoya, din urmă cu 10 ani, cu 77 de morţi.

Un bărbat a comis un masacru în Kongsberg, în sud-estul Norvegiei: înarmat cu arc şi săgeată, a început să ţintească trecătorii, în diferite zone ale oraşului. Bilanţul oferit de poliţie este de cel puţin 5 morţi, inclusiv un ofiţer în civil, şi doi răniţi.

Poliţia, care a intervenit în forţă, l-a arestat pe atacator, după o scurtă confruntare. Autorităţile susţin că acesta a acţionat singur, dar au continuat să cerceteze prin centrul micului oraş, aflat la 85 de kilometri de Oslo, detectoare de bombe şi două elicoptere.

În acest moment, ipoteza atacului terorist nu este exclusă, chiar dacă, potrivit anchetatorilor, este încă prea devreme pentru a o susţine ferm.

Teama de atacurile de extremă dreaptă care în trecut au însângerat ţara este încă vie în Norvegia. Cu toţii se gândesc la masacrului de Utoya, din 2011, în care Anders Behring Breivik a ucis 77 de oameni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO