Business Internaţional

Măsură de urgenţă în Grecia: Guvernul va oferi compensaţii de 800 de euro tuturor angajaţilor care şi-au pierdut locul de muncă. Măsura va costa ministerul de finanţe aproximativ 400 mil. euro şi va viza 500.000 de persoane

Măsură de urgenţă în Grecia: Guvernul va oferi...

Autor: Eduard Ivanovici

19.03.2020, 18:58 207

Guvernul din Grecia va oferi compensaţii de 800 de euro tuturor angajaţilor cărora li s-a anulat contractul de muncă, a declarat ministrul finanţelor Christos Staikouras, potrivit greekreporter.com.

Vorbind în timpul unei conferinţă de presă, Staikouras a declarat că cei 500.000 de angajaşi vizaţi vor primi o compensaţie totală de 400 de milioane de euro. Ministrul a mai spus că statul elen va acoperi toate asigurările sociale, pensiile şi drepturile la îngrijire medicală, dar şi contribuţiile de asigurare aferente salariilor nominale.

Măsura, care acoperă perioada cuprinsă între martie şi aprilie, va costa circa 450 de milioane de euro, în condiţiile în care va fi aplicată unui număr de 500.000 de oameni.

În plus, ministrul de finanţe a declarat că impozitele celor vizaţi vor fi suspendate pentru o perioadă de patru luni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO