Business Internaţional

Măsuri de criză în Italia: Armata trimite oameni în fabricile de echipamente medicale pentru a ajuta la producţie. Guvernele din Europa trimit comenzi masive către producătorii locali

Măsuri de criză în Italia: Armata trimite oameni în...

Autor: Alex Ciutacu

14.03.2020, 14:09 7255

Guvernele din Europa şi-au intensificat eforturile pentru a asigura necesarul de ventilatoare pulmonare, întrucât doctorii şi spitalele se pregătesc pentru o continuă creştere a numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Italia, ţara care a devenit epicentrul european al epidemiei, a dat directive pentru singurul producător de ventilatoare pulmonare al ţării să mărească producţia de patru ori, ba chiar a trimis oameni din armată în fabrici ca forţă de muncă pentru a atinge necesarul de producţie, potrivit FT.

Criza COVID-19 LIVE TEXT: Sâmbătă, 14 martie, a 18-a zi de coronavirus în România. Ce se întâmplă în ţară şi în străinătate, actualizare la minut  

Guvernul german i-a cerut producătorului local să suplimenteze producţia cu 10.000 de unităţi, în timp ce guvernul francez a lansat o analiză asupra propriilor stocuri – inclusiv cele din afara sistemului public de sănătate – pentru a determina nevoia şi deficitul.

Ventilatoarele pulmonare sunt necesare pentru a pompa oxigen în plămânii pacienţilor care suferă de dificultăţi respiratorii acute. Acestea sunt de importanţă critică pentru cei în pericol de insuficienţă pulmonară – una dintre principalele cauze ale morţii în rândul deceselor cauzate de coronavirus.

În Italia, unde angajaţilor din sistemul medical li s-a spus să prioritizeze pacienţii cu cele mai mari şanse de supravieţuire din cauza lipsei de echipament, singurul producător din ţară este Siare Engineering, care produce 125 de ventilatoare pe lună.

Guvernul a trimis oameni din armată pentru a se asigura că producţia creşte la 500 de ventilatoare pe lună.

Cu peste 17.600 de persoane infectate, dintre care 1.328 sunt la terapie intensivă, Italia este cel mai afectat teritoriu în afara Chinei – unde a originat epidemia.

Compania Siare Engineering – situată în provincia nordică Bologna, una dintre cele mai afectate regiuni ale ţării – a anulat toate comenzile la export. Acumm produce doar pentru Italia, a spus Gianluca Preziosa, managing director al companiei.

„Dintr-o dată, ne aflăm în faţa unei operaţiuni de proporţii titanice: trebuie să producem în câteva luni ceea ce am produce în mod normal în doi ani”, a scris Preziosa pe Facebook.

Siare Engineering trebuie să livreze 2.000 de ventilatoare pulmonare până la finalul lunii iulie. Armata italiană ar trebui să trimită 25 de tehnicieni calificaţi săptămâna viitoare pentru a ajuta la majorarea producţiei. Fiecare ventilator costă 17.000 de euro.

Producătorul german Dragwerk AG, unul dintre cei mai mari producători de ventilatoare pulmonare din lume, a transmis într-o declaraţie vineri că va dura un an să acopere întreaga comandă de 10.000 de unităţi a guvernului.

„Pentru aceasta, capacitatea de producţie din Lubeck va fi extinsă considerabil. Mai mult, Drager va livra echipamente de protecţie pentru personalul spitalului. Ambele vor ajuta la îmbunătăţirea serviciilor din sectorul de sănătate prin care se încearcă oprirea răspândirii virusului”, a transmis compania.

Spitalele germane sunt deja printre cele mai bine echipate din Europa atât în ceea ce priveşte numărul paturilor la terapie intensivă, cât şi numărul de ventilatoare pulmonare valabile.

Potrivit datelor guvernului, Germania are circa 28.000 de paturi pentru terapie intensivă, dintre care 25.000 sunt echipate cu ventilatoare.

În contextul în care ţările europene se confruntă cu deficite şi cu o producţie domestică limitată, China donează Italiei provizii medicale, inclusiv 40 de ventilatoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO