Business Internaţional

Măsuri de siguranţă sporite în centrele Inspectoratului pentru Imigrări după atacul din Berlin

Măsuri de siguranţă sporite în centrele...

Autor: Gabriela Ghitcuta

20.12.2016, 14:50 54

După atacul din capitala Germaniei, Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a cerut structurilor din cadrul instituţiei să intensifice schimbul de informaţii şi cooperarea cu instituţiile partenere din ţară şi din străinătate, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX. De asemenea, s-a discutat cu şefii IGI pentru măsuri sporite de securitate în centrele de cazare pentru străini, mai precizează sursa citată.

"Ca urmare a atentatului din Germania, ministrul Ioan-Dragoş Tudorache a cerut structurilor MAI să intensifice schimbul de informaţii şi cooperarea cu agenţiile de aplicare a legii din ţară şi din străinătate în scopul creşterii gradului de protecţie a cetăţenilor.De asemenea, a solicitat o atenţie sporită în ceea ce priveşte acţiunile de monitorizare şi gestionare proactivă a oricăror situaţii de risc pentru siguranţa publică. În acest context, ministrul afacerilor interne a discutat cu conducerea Inspectoratului General de Imigrări pentru aplicarea de măsuri preventive în centrele de cazare IGI", se notează în comunicat.

Marţi, Dragoş Tudorache i-a transmis ministrului federal de interne al Germaniei, Thomas de Maizière, o scrisoare de condoleanţe.

“Gândurile mele se îndreaptă în primul rând către familiile îndoliate şi vă transmit sincere condoleanţe. Pierderile de vieţi omeneşti şi impactul extrem de dureros simţit după atacul din ţara dumneavoastră ne-a demonstrat încă o dată caracterul transnaţional al terorismului. Vă asigur de sprijinul nostru în toate acţiunile legate de combaterea acestui flagel care ameninţă puternic esenţa democraţiei şi a civilizaţiei“, a transmis ministrul român.

Potrivit cotidinaului Die Welt, autorul atacului din Berlin ar fi fost identificat drept Naved B., un tânăr de 23 de ani din Pakistan, care a intrat în Germania la data de 11 februarie 2016, trecând prin punctul de trecere a frontierei de la Passau, la graniţa între Germania şi Austria.

Potrivit unor surse de securitate germane, citate de Reuters, suspectul locuia în centrul pentru refugiaţi amenajat în incinta fostului aeroport Tempelhof.

12 persoane au decedat, iar alte 48 au fost rănite, dintre care unele au suferit răni grave, după ce un camion înmatriculat în Polonia a lovit un grup de oameni, la un târg de Crăciun din Berlin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO