Business Internaţional

Măsuri drastice în Europa, în condiţiile în care COVID face ravagii. Germania vrea să închidă barurile şi restaurantele pentru o lună

Măsuri drastice în Europa, în condiţiile în care...

Autor: Ştefan Stan

28.10.2020, 11:11 503

Cancelarul german Angela Merkel vrea restricţii mai puternice în Germania, inclusiv închiderea tuturor barurilor şi restaurantelor până la finalul lunii noiembrie, în condiţiile în care numărul de infecţii cu COVID continuă să crească puternic peste tot în Europa, scrie Bloiomberg.

Merkel de asemenea sfătuieşte cetăţenii să limiteze contactul cu alţi oameni la minimum, şi să evite orice călătorie non-esenţială. 

Măsurile vin în condiţiile în care Germania se apropie rapid de pragul de 20.000 de infectări zilnice de COVID. Potrivit presei germane, şcolile şi grădiniţele s-ar închide în regiunile cu un grad ridicat de infectare. 

Mai multe oraşe din Germania deja au adoptat măsuri drastice pentru combaterea crizei COVID, inclsuiv anularea târgurilor de Crăciun. Printre acestea, chiar şi Nurremberg a renunţat la celebrul târg de Crăciun, care atrăgea peste 2 milioane de vizitator în sezonul de iarnă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO