Business Internaţional

Masuri extreme pentru salvarea Greciei: Ajutorul financiar va urca pana la 120 de miliarde de euro. Statul elen ar putea fi scos de pe pietele financiare timp de trei ani

28.04.2010, 17:09 23

Ajutorul financiar oferit de institutiile internationale Grecieise va ridica la 100-120 de miliarde de euro in urmatorii trei ani,reiese dintr-o declaratie a directorului FMI, Dominique StraussKahn, in urma intalnirii cu parlamentarii germani, scrieReuters.

Juergen Trittin, liderul "verzilor" din parlamentul german, adeclarat miercuri ca seful FMI le-a spus membrilor legislativuluigerman ca Grecia ar trebui deconectata de pe pietele financiaretimp de trei ani.

"Pachetul se va extinde pe o perioada de trei ani, Grecia artrebui sa fie scoasa de facto de pe pietele financiare in aceastaperioada", a spus Trittin.

Thomas Oppermann, un parlamentar socialist, a declarat ca sefulFMI a citat cifra de 120 de miliarde de euro pe urmatorii trei ani.Potrivit planului, statele membre din zona euro vor fi creditorisubordonati, a mentionat Oppermann.

La inceputul lunii aprilie UE si FMI au pus la dispozitiaGreciei un pachet de salvare de 45 de miliarde de euro, la care FMIa participat cu o treime din suma. Vinerea trecut premierul grec aanuntat ca va incepe sa foloseasca banii, destinati initial ca oplasa de siguranta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO