Business Internaţional

Măsuri mai dure în Rusia, după ce cazurile de COVID s-au înmulţit

Măsuri mai dure în Rusia, după ce cazurile de COVID...

Autor: Andrei Gheorghe

20.06.2021, 11:27 95

Barurile şi restaurantele rămân închise în Moscova, iar evenimentele cu peste 1.000 de spectatori au fost interzise temporar în Rusia, după ce cazurile de coronavirus s-au înmulţit. În anumite zone ale Rusiei, vaccinarea este obligatorie.

Creşte rata de infectare cu SARS-CoV-2 în Rusia. Astfel, Kremlinul a impus mărsuri mai dure, printre care vaccinarea obligatorie în anumite zone sau interzicerea evenimentelor cu peste 1.000 de participanţi.

Grupul operativ rus a raportat, sâmbătă, 17.906 cazuri noi, dintre care 9.120 în Moscova. Acesta este cea mai mare creştere zilnică de la începutul pandemiei.

„Perioada de incubaţie pe care o vedeam nu mai există. Nu mai sunt 7-10 zile pe care pacienţii le petrec acasă. Acum sunt internaţi în spital din a treia - a cinea zi, şi asta într-o stare destul de gravă”, a spus Yelena Korzhova, şefa departamentului de boli infecţioase.

Rusia a fost printre primele ţări din lume care au implementat vaccinul împotriva coronavirusului, iar autorităţile au ca obiectiv imunizarea a 60% din populaţia adultă, până în toamna acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO