Business Internaţional

Masurile de austeritate din Occident vor apasa greu asupra Estului

Masurile de austeritate din Occident vor apasa greu asupra Estului
16.05.2010, 23:04 27

Statele ex-comuniste din Europa de Est risca sa intre invartejul creat de problemele fiscale ale guvernului de la Atena,avertizeaza BERD. Institutia pledeaza pentru limitarea urgenta aimprumuturilor in valuta acordate in regiune.

Criza datoriilor din Grecia, care ameninta sa dezintegreze zonaeuro, s-ar putea propaga catre estul Europei, afectand revenireaeconomica destul de fragila a regiunii, a avertizat Banca Europeanapentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), potrivit Bloomberg.

Tensiunile din zona euro ar putea afecta Europa de Est printr-o"dezmembrare a pietelor de capital", precum si printr-o "reducere acererii de import din partea unor tari ca Germania si Franta,principalele piete de export pentru multe dintre tarile dinregiune", a declarat Thomas Mirow, presedintele BERD. "Existariscuri potentiale ce pot fi directionate prin intermediulsubsidiarelor bancilor grecesti, insa pana acum nu am vazut acestlucru materializandu-se.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO