Business Internaţional

Maximul ultimilor 14 ani: Încrederea investitorilor în revenirea economică a Germaniei a crescut pentru a treia lună consecutiv

Maximul ultimilor 14 ani: Încrederea investitorilor în...

Autor: Alex Ciutacu

16.06.2020, 15:43 204

Încrederea investitorilor în revenirea economiei germane a crescut pentru a treia lună consecutiv, după ce guvernul a anunţat ultimul pachet de stimulare a economiei, în valoare de 130 miliarde euro, conform unui sondaj citat de FT.

Sondajul realizat de centrul Leibniz pentru cercetare economică europeană (ZEW) arată că încrederea investitorilor în ceea ce priveşte perspectivele economiei s-a ridicat la cel mai mare nivel din ultimii 14 ani.

„Investitorii sunt din ce în ce mai încrezători că economia va atinge punctul minim de cădere în această vară. Aşteptările de câştiguri sunt puternic negative pentru sectoarele orientate spre export, precum automotive şi ingineria mecanică, precum şi pentru sectorul financiar. La polul opus, estimările sunt pozitive pentru tehnologia informaţiei, telecomunicaţii şi servicii orientate spre consumator”, a explicat Achim Wambach, preşedintele ZEW.

Sondajul la care au participat 191 de analişti şi investitori săptămâna trecută a descoperit că aceştia anticipează o revenire economică puternică, în contextul în care restricţiile încep să fie eliminate în cea mai mare parte a Europei, în timp ce guvernul german a lansat un nou pachet de stimuli şi reduceri fiscale pentru a ajuta companiile.

Sentimentul în ceea ce priveşte perspectivele economiei germane a crescut cu 12,4 puncte faţă de luna trecută, pentru a ajunge la 63,4 puncte în luna iunie – cel mai ridicat nivel din 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO