Business Internaţional

Mbappe a marcat de două ori în trei minute şi a egalat Argentina în finala Cupei Mondiale

Mbappe a marcat de două ori în trei minute şi a egalat...

Autor: Rafael Hekman

18.12.2022, 18:49 100

Kylian Mbappe a marcat două goluri în interval de 3 minute şi Franţa a egalat scorul finalei cu Argentina, scor 2-2. Mbappe a înscris de la punctul cu var, în minutul 78, ducând scorul la 2-1 şi relansând meciul. În minutul 81, acelaşi Mbappe a reuşit egalarea, după un contraatac al Franţei. 

Francezii au început cu un fault de control asupra lui Messi, De Paul răspunzând îmbrâncindu-l pe Rabiot.

Lloris are o primă intervenţie la execuţia din careu a lui Fernandez, care era însă în offside.

McAllister îl pune din nou în evidenţă pe Lloris, cu un şut tare din afara careului, reţinut cu siguranţă, în minnutul 5.

Argentina e în ofensivă şi De Paul şutează în Varane, mingea ieşind primul corner a meciului.

Franţa ajunge periculos în careul argentinian, abia în minutul 14, însă Emiliano Martinez iese şi reţine, înainte ca Mbappe să ajungă la minge.

Griezmann execută o lovitură liberă periculoasă don lateral stânga, lovitura de cap a lui Giroud trecând peste poartă, fiind însă acordat fault în atac.

Peste doar un minut, Di Maria pătrunde în careu şi e faultat neglijent de Dembele. Polonezul Marciniak dictează penalty fără ezitare.

Messi execută şi deschide scorul cu multă siguranţă, păcălindu-l pe Lloris.

Argentina continuă să domine jocul şi Mac Allister îşi încearcă norocul cu un şut ce trece pe lângă.

Vine minutul 36, când Messi iniţiază un contraatac, mingea ajunge la Alexis Mac Allister care îi pasează lui Angel Di Maria, care ajunge înaintea lui Lloris la minge şi marchează cu sânge rece pe lângă portar.

Scorul e 2:0 pentru Argentina.

Deschamps face două schimbări surprinzătoare în minutul 41. Thuram intră în locul lui Giroud, iar Muani îl înlocuieşte pe Dembele, autorul faultului în careu.

Francezii sunt ceva mai mult pezenţi în careul sudamericanilor, însă fără să pună în pericol poarta lui Martinez. Pare că Argentina cedează deliberat posesia şi îşi conservă energia.

De la margine se arată 7 minute suplimentare de joc, care aduc un cartonaş galben pentru Fernandez şi o lovitură liberă executată slab de Griezmann.

Argentina intră la vestiare din postura de virtuală campioană mondială.

Este pentru prima dată din 1966, de când se înregistrează statisticile, când o echipă nu trimite nici măcar un şut pe spaţiul porţii.

La revenirea de la vestiare, francezii încearcă să fie ofensivi, dar tot ce obţin e o primă lovitură de colţ, la capătul căreia, centrarea lui Griezmann e reţinută de Martinez.

Argentinienii joacă fără grabă, aruncând în luptă toate tacticile de tragere de timp.

Martinez are o intervenţie salvatoare la 30 de metri de poarta sa, degajând o minge ce putea deveni periculoasă.

Alvarez primeşte apoi o minge în careul Franţei, de unde şutează pe colţul scurt. Lloris respinge.

Un minut mai târziu (59), Di Maria face spectacol în careu, în flancul stâng, driblează 3-4 adversari, pasează în centru, Alvarez lasă pentru Messi, care şutează puţin pe lângă, talonat de un fundaş francez.

Francezii nu găsesc soluţii, şi Mac Allister ajunge în faţa porţii lui Lloris, dar cade într-un duel umăr la umăr cu Upamecano, înainte să şuteze la poartă.

Di Maria a dat tot ce se putea şi e momentul să fie înlocuit în minutul 64 cu Marcos Acuna.

Cifrele nu sunt de partea francezilor, Mbappe trimiţând un prim şut periculos spre poarta lui Martinez, însă peste transversală.

În replică, Fernandez prinde cadrul porţii de la 18 metri, însă mingea e pe direcţia lui Lloris.

Deschamps mai afec două modificări. Ies Griezmann şi Hernandez înlocuiţi de Coman, respectiv Camavinga.

De nicăieri, Franţa renaşte şi Kylian Mbappe marchează două goluri în interval de 3 minute, Franţa a egalând scorul finalei cu Argentina, scor 2-2.

Mbappe a înscris de la punctul cu var, în minutul 78, ducând scorul la 2-1 şi relansând meciul. În minutul 81, acelaşi Mbappe a reuşit egalarea, după un contraatac al Franţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO