Business Internaţional

McDonald’s a încasat o lovitură în câştiguri în urma modificărilor fiscale

McDonald’s a încasat o lovitură în câştiguri în...

Autor: Răzvan Botea

03.02.2018, 11:39 450

Modificările fiscale din SUA au lovit McDonald’s în al patrulea trimestru şi aceasta a fost cauza pentru care câştigurile au fost mai mici decât aşteptările investitorilor de pe Wall street. Acţiunile lanţului de restaurante au scăzut cu 0,73% până la valoarea de 176,46 dolari marţi dimineaţă, relatează Business Insider.

McDonald’s a raportat câştiguri de 0,87 dolari per acţiune, departe de valoarea de 1,60 dolari aşteptată. Diferenţa ar proveni dintr-o taxă introdusă odată cu modificările fiscale din SUA care se plăteşte o singură dată şi care a costat compania 0,84 dolari per acţiune.

Veniturile au fost de 5,34 mld. dolari, mai mari decât veniturile aşteptate de analişti de 5,23 mld. dolari. Vânzările au crescut cu 4,5%, conform aşteptărilor.

„Am servit mai mulţi clienţi şi mai des şi astfel am atins cele mai bune vânzpri din ultimii 6 ani, valoarea acţiunilor a crescut şi am înregistrat progrese uimitoare privind dezvoltarea platformelor pentru livrări, comenzi şi plăţi de pe telefonul mobil ”, a declarat directorul executiv Steve Easterbrook.

Directorul financiar Kevin Ozan a spus că McDonald’s va investi 2,4 mld. anul acesta, concentrându-se pe remodelarea locaţiilor existente astfel încât să corespundă proiectului ”Experience of the Future”, care îşi propune un update al restaurantelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO