Business Internaţional

McDonald`s şi KFC vor creşte preţurile în Marea Britanie dacă nu va exista un acord Brexit

McDonald`s şi KFC vor creşte preţurile în Marea...

Autor: Alex Ciutacu

29.01.2019, 13:17 249

McDonald`s, KFC şi Pret a Manger s-au alăturat supermarketurilor britanice care au avertizat că ieşirea din UE fără un acord va duce la perturbări „semnificative” în lanţurile lor de furnizori, potrivit CNN.

Companiile au transmis în cadrul unei scrisori către legiuitorii britanici că nu vor putea să păstreze „alegerea, calitatea şi durabilitatea” mâncării dacă Marea Britanie părăseşte blocul european fără un acord care să protejeze activităţile comerciale.

„În timp ce lucrăm de aproape cu furnizorii noştri şi stabilim planurile de contingenţă nu este posibil să evităm toate riscurile care apar pe lanţul de furnizor”, au scris companiile.

Pe lângă aceşti jucători, scrisoarea a fost semnată şi de cele mai mari lanţuri de supermarketuri din ţară şi de Consorţiul Britanic pentru Retail.

Marea Britanie va pleca din UE în circa 60 de zile. Însă legiuitorii britanici au respins acordul negociat de premierul Theresa May, iar companiile sunt îngrijorate cu privire la perspectivele grave pe care le are acum Brexitul.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO