Business Internaţional

McDonalds vrea să renunţe la petrecerile interne pentru ca directorii să nu mai fie tentaţi să se cupleze cu angajatele

McDonalds vrea să renunţe la petrecerile interne pentru...

Autor: Eduard Ivanovici

16.02.2020, 21:00 1034

Noul CEO al McDonald’s plănuieşte să facă o serie de schimbări ce vor îndepărta compania de cultura care tolerează petrecerile şi fraternizarea dintre manageri şi angajaţi, potrivit Wall Street Journal.

Chris Kempczinski, noul director executiv, este pregătit să readucă în companie un cadrul profesionist, după ce mai mulţi angajaţi au descris atmosfera construită de predecesorul său ca fiind un mediu influenţat de flirturi şi socializări la ore târzii, lansate de executivi spre angajate. Kempczinski doreşte să aducă un executiv de top în resurse umane pentru a-l ajuta în schimbarea pe care plănuieşte să o aducă în companie.

Kempczinski plănuieşte, de asemenea, să se concentreze asupra performanţelor din restaurante, întâlnindu-se în acest sens cu angajaţi din francize din Statele Unite, Marea Britanie, Franţa şi Elveţia, în primele două luni ca CEO.

În luna noiembrie a anului trecut, Steve Easterbrook, fostul CEO în vârstă de 52 de ani, a declarat că ar fi întreţinut o relaţie consensuală cu o angajată a companiei. Easterbrook şi-a cerut scuze pentru faptul că a violat valorile şi regulile companiei care interzic angajaţilor să întreţină astfel de relaţii.

Ca CEO, Easterbrook şi-a dezvoltat o reputaţie pentru flirtul cu angajatele, potrivit unor angajaţi.

Câteva femei angajate din cadrul McDonald’s au lăudat concedierea lui Easterbrook, a declarat o persoană din cadrul companiei.

„Trebuie să fiu în stare să privesc în ochi pe fiecare dintre membrii seniori din echipa mea şi să îmi spun «Cred cu adevărat că el/ea întruchipează valorile companiei?». Dacă nu, atunci nu va face parte din echipă”, a declarat Kempczinski.

Mai multe companii americane se gândesc să îşi schimbe abordarea în ceea ce priveşte relaţiile personale în interiorul locului de muncă, într-un efort continuu de a combate hărţuirile de orice fel. Doi executivi din cadrul fondului de investiţii BlackRock şi companiei de software şi hardware Intel au fost concediaţi după ce au fost întreţinut relaţii consensuale cu unele angajate, în ultimii doi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO