Business Internaţional

Medicii din Hong Kong avertizează: Persoanele care se vindecă de coronavirus pot pierde până la 30% din funcţia pulmonară

Medicii din Hong Kong avertizează: Persoanele care se...

Autor: Adrian Popa

13.03.2020, 23:20 4260

Persoanele care se refac după ce au fost bolnave de COVID-19 pot pierde 20-30% din funcţia pulmonară şi avea dificultăţi atunci când merg mai repede, potrivit unor medici din Hong Kong. 

„Gâfâie când merg un pic mai repede. Unii pacienţi pot înregistra o scădere de 20-30% a funcţiei pulmonare”, a declarat doctorul Owen Tsang Tak-yin, citat de South China Morning Post.

Dintre cele peste 137.000 de persoane infectate la nivel mondial, aproape 70.000 şi-au revenit.

Efectele pe care le are virusul asupra plămânilor au fost observate de medici din Hong Kong. Aceştia au constatat că la fiecare 12 persoane externate după ce au fost bolnave de COVID-19, două-trei aveau redusă funcţia pulmonară.

Totuşi, este prea devreme pentru a vorbi despre efectele pe termen mediu şi lung ale bolii, spun doctorii.

Boala afectează în special persoanele vârstnice. De aceea Italia, o ţară cu o populaţie îmbătrânită, este afectată atât de puternic de epidemie.

„Dintre cei infectaţi, majoritatea îşi vor reveni”, a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO