Business Internaţional

Membrii grupării Stat Islamic din Afghanistan au oprit atacurile de frică să nu se îmbolnăvească de coronavirus

Membrii grupării Stat Islamic din Afghanistan au oprit...

Autor: Eduard Ivanovici

05.04.2020, 10:46 1474

Comandanţii grupării extemiste Stat Islamic, sau grupul „Daesh”, din Afghanistan le-au ordonat membrilor grupării extremiste să înceteze atacurile, ca măsură de precauţie împotriva răspândirii coronavirusului, au spus liderii triburilor din Pakistan care călătoresc frecvent în Afghanistan, potrivit Financial Times.

Din cauza numărului tot mai mare de cazuri de COVID-19 la nivel mondial, comandaţii grupării Stat Islamic le-au „ordonat soldaţilor să de grupeze şi să nu se expună altor persoane”, a declarat un şef de trib din provincia Belucistan din Pakistan.

În Afghanistan, o ţară devastată de război şi fără un guvern stabil, autorităţile au avertizat populaţia în legătură cu riscurile pe care le implică noul coronavirus. Peste jumătate din teritoriul Afghanistanului este sub controlul talibanilor în timp ce restul ţării este controlat de guvernul lui Ashraf Ghani, susţinut de Statele Unite.

Un membru al Organizaţiei Naţiunilor Unite a spus că, timp de două săptămâni, a existat „un flux necontrolat de oameni între Iran şi Afghanistan”, înainte ca autorităţile de frontieră să restricţioneze circulaţia.

„Iranul a fost un epicentru major (al coronavirusului). În Pakistan, peste trei sferturi dintre oamenii testaţi pozitiv au călătorit înapoi în Iran. Nu îmi pot imagina ca boala să nu se răspândească din Iran în Afghanistan.”

În Pakistan, peste 2.000 de persoane au fost testate pozitiv cu virusul SARS-COV 2, înregistrându-se 26 de decese. Între timp, în Afghanistan s-au înregistrat aproape 200 de cazuri şi 4 decese.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO