Business Internaţional

Membru al Partidului Laburist: Votul de sâmbătă pentru acordul Brexit va fi „aproape” de aprobare

Membru al Partidului Laburist: Votul de sâmbătă pentru...

Autor: Lacramioara Ivaz

18.10.2019, 10:38 137

John McDonnell, membru al Partidului Laburist, a transmis că acordul privind Brexit ce urmează a fi votat sâmbătă în Parlamentul de la Londra va fi „destul de aproape” de a fi aprobat, însă nu va fi autorizat la o diferenţă foarte mică, conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt al oficialului. 

Într-o declaraţie transmisă vineri dimineaţa, purtătoarea de cuvânt a parlamentarului laburist John McDonnell, a comunicat că procesul de admitere prin vot a acordului negociat de premierul Boris Johnson nu va reuşi să îl aprobe pentru a putea fi pus în aplicare, conform site-ului agenţiei Reuters.

Votarea acordului se va realiza sâmbătă, cu participarea tuturor membrilor ai Parlamentului britanic, după ce joi, la Bruxelles, liderii europeni au aprobat varianta de acord privind ieşirea Marii Britanii din UE propusă de premierul Boris Johnson.

„Eu nu cred că va trece, cred că va fi respins...dar numărul de voturi (pentr, n.red.) va fi destul de aproape”, a transmis McDonnell pentru Sky News.

Liderii celor 27 de state UE au adoptat în mod oficial noul Acord Brexit agreat de către Uniunea Europeană cu Marea Britanie, a informat joi un purtător de cuvânt al preşedintelui Consiliului European Donald Tusk.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO