Business Internaţional

Mentorul britanic al lui Anders Breivik consideră atacurile acestuia diabolice: Eu nu aş fi putut niciodată să fac ce a făcut el

Mentorul britanic al lui Anders Breivik consideră atacurile acestuia diabolice: Eu nu aş fi putut niciodată să fac ce a făcut el
29.07.2011, 10:14 954

Un britanic, Paul Ray, evocat de Anders Behring Breivik drept "mentorul" său, a denunţat vineriatacurile sângeroase ale norvegianului, pe care le-a calificat cafiind "cu adevărat diabolice", scrie Mediafax.

Într-un interviu pentru The Times, Paul Ray a recunoscut că arfi putut fi o sursă de inspiraţie pentru Breivik, dar că "ceea ce afăcut el este pur diabolic. Eu nu aş fi putut niciodată să fac ce afăcut el pentru a-mi realiza idealurile".

Ray, în vârstă de 35 de ani, este un fost militant al mişcăriide extremă-dreapta English Defence League (EDL). El este liderulmişcării Cavalerii Templieri, inspirată de acţiunile cruciaţilordin epoca medievală luptând împotriva islamului, şi are un blog penumele Richard Inimă de Leu, care ar fi fost menţionat înmanifestul de 1.500 de pagini pe care Breivik l-a publicat peInternet înaintea atacurilor de la 22 iulie.


"Eu sunt implicat ca mentor al său", a declarat pentru The TimesPaul Ray, care a părăsit Marea Britanie şi a mers în Malta în 2008,după arestarea sa pentru presupusă incitare la ură rasială peblogul său.


Behring Breivik, care va fi interogat din nou vineri de poliţianorvegiană, a trimis fotografii cu el îmbrăcat în uniformaCavalerilor Templieri şi l-a descris ca mentor al său pe un bărbatcomparabil cu Ray, afirmând că l-a întâlnit în 2008, continuă TheTimes.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO