Business Internaţional

Mercedes construieşte o fabrică de motoare de 800 de milioane de euro în Polonia

Mercedes construieşte o fabrică de motoare de 800 de...

Autor: CătăIina Apostoiu

27.04.2016, 00:00 1802

Producătorul auto german Daimler a decis să deschidă o fabrică de motoare Mercedes Benz Manufacturing (MBM) în apropiere de Jawor, Polonia, relatează Warsaw Business Journal. La începutul lunii martie, Markus Schaeffer, preşedinte al MBM, a anunţat că firma este în căutarea unei locaţii pentru noua fabrică.

Polonia a fost menţionată printre posibilele locaţii, capacităţile logistice şi forţa de muncă înalt calificată a ţării fiind considerate drept avantaje. Întrebată în legătură cu investiţia germană, premierul polonez Beata Szydlo a declarat: „Suntem în discuţii cu diverşi investitori, încercăm să creăm locuri de muncă, în special în regiuni caracterizate de o rată ridicată a şomajului. În acest moment, pot spune că se poartă discuţii cu mai multe entităţi”.

Noua fabrică va genera 1.500 de noi locuri de muncă. Compania a analizat şi alte locaţii din Europa Centrală şi de Est, inclusiv Ungaria, România şi Slovacia. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO