Business Internaţional

Merkel are nevoie de voturi ca de aer pentru a aproba majorarea fondului de urgenţă al UE

 Merkel are nevoie de voturi ca de aer pentru a aproba majorarea fondului de urgenţă al UE

Autor: Alexandru Matei

28.09.2011, 11:28 740

Coaliţia condusă de cancelarul german Angela Merkel încearcă să se asigure că va avea destule voturi pentru ca legislaţia privind majorarea fondului de urgenţă al UE să fie aprobată mâine, scrie The Wall Street Journal.

După o serie de întâlniri tensionate între partidele din coaliţie, a rămas încă neclar dacă gruparea lui Merkel ar putea trece legislaţia fără ajutorul opoziţiei.

Guvernele din zona euro au decis în iulie să majoreze fondurile avute la dispoziţie de Facilitatea Europeană pentru Stabilitate Financiară (EFSF) la 440 de miliarde de euro, de la 250 de miliarde de euro.

În ciuda majorării fondului, Europa se află sub presiune din partea Statelor Unite şi a altor ţări pentru a ridica şi mai mult capacitatea de împrumut a EFSF. Săptămâna aceasta guvernul german a respins ferm această propunere, atrăgând atenţia că o astfel de decizie ar putea pune în pericol ratingul AAA al unor ţări contributoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO