Business Internaţional

Merkel: G20 nu a reuşit un acord privind majorarea resurselor FMI

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

04.11.2011, 17:19 186

Liderii mondiali reuniţi la summit-ul G20 nu au reuşit să ajungă la un acord privind majorarea resurselor Fondului Monetar Internaţional (FMI), a declarat vineri cancelarul german Angela Merkel, risipind speranţele guvernelor europene de susţinere a eforturilor anti-criză, transmite Bloomberg.

Guvernele aşteaptă mai multe detalii privind programul european de combatere a crizei datoriilor, înainte de a se angaja să contribuie financiar, a afirmat Merkel în ultima zi a reuniunii G20 de la Cannes.

Reticenţa liderilor celor mai mari economii din lume de a furniza imediat fonduri zonei euro reflectă frustrarea faţă de incapacitatea Europei de a pune capăt crizei care s-a intensificat din nou în această săptămână, cu Grecia pe marginea prăpastiei şi cu presiuni sporite asupra Italiei pentru consolidarea bugetului.

În urma comentariilor lui Merkel, indicele Stoxx Europa 600 a scăzut cu 0,3% la Londra, după o creştere anterioară de 0,6%.

Euro a pierdut din avansul primei părţi a şedinţei şi este relativ în stagnare la 1,3822 dolari pe unitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO