Business Internaţional

Merkel: Nu există motive pentru ridicarea sancţiunilor UE împotriva Rusiei

Merkel: Nu există motive pentru ridicarea sancţiunilor...

Autor: Mircea Olteanu

19.08.2016, 10:37 144

Într-un interviu pentru RedaktionsNetzwerks Deutschland (DRN), cancelarul german a declarat că Moscova a provocat o criză majoră prin anexarea peninsulei Crimeea, în 2014, dar şi prin sprijinul acordat separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei.

"Europa a fost forţată să reacţioneze împotriva acestei încălcări a principiilor de bază," a afirmat Merkel.

Cancelarul german a adăugat că acţionează împreună cu preşedintele francez Francois Hollande pentru a convinge Ucraina şi Rusia să pună în aplicare armistiţiul de la Minsk, în pofida numeroaselor obstacole.

În luna iunie, Uniunea Europeană a prelungit sancţiunile impuse Rusiei în domeniile energetic, financiar şi al apărării până la finalul lunii ianuarie a anului viitor.

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, dar şi alţi lideri ai Partidului Social-Democrat, partener minoritar în coaliţia de de guvernământ a Angelei Merkel, au adoptat un ton mai conciliant, afirmând că UE ar trebui să elimine treptat sancţiunile împotriva Rusiei dacă se constată progrese în derularea procesului de pace.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO