Business Internaţional

Merkel schimbă discursul: Avem un singur scop, iar acesta este stabilizarea zonei euro în actuala formă

Merkel schimbă discursul: Avem un singur scop, iar acesta este stabilizarea zonei euro în actuala formă

Foto: Gabriel Pecheanu

Autor: Marius Oncu - Mediafax

10.11.2011, 16:58 988

Stabilizarea zonei euro în actuala formă este prioritatea guvernului german, a declarat, joi, la Berlin, cancelarul german Angela Merkel, după ce anterior au apărut relatări că oficiali germani şi francezi se gândesc la o integrare mai strânsă, chiar şi cu un număr mai restrâns de ţări.

"Avem un singur scop, iar acesta este stabilizarea zonei euro în actuala formă", a spus Merkel într-o conferinţă de presă cu preşedintee Traian Băsescu, aflat în vizită la Berlin, transmite Reuters.

Reuters a raportat anterior că oficiali francezi şi germani analizează o integrare mai strânsă a uniunii monetare, chiar dacă procesul ar presupune un număr mai restrâns de state.

Cancelarul german a cerut clarificarea rapidă a situaţiei politice din Italia după anunţul de demisie al premierului Silvio Berlusconi.

Preşedintele Traian Băsescu a sosit, joi, la Berlin, pentru o vizită oficială de o zi, în care sunt incluse întâlniri cu preşedintele Germaniei, Christian Wulff, şi cancelarul Angela Merkel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO