Business Internaţional

Mesaje contradictorii din partea liderilor lumii. Emmanuel Macron salută curajul poporului venezuelean de a lupta pentru libertate

Mesaje contradictorii din partea liderilor lumii....

Autor: Marinela Sarbu

24.01.2019, 13:52 122

”În urma alegerii ilegale a (preşedintelui) Nicolas MAduro în 2018, Europa sprijină restaurarea democraţiei. Salut curajul sutelor de mii de venezueleni care mărşăluiesc pentru libertatea lor”, a declarat Macron pe Twitter.

Guaido s-a autoproclamat miercuri în funcţia de preşedinte interimar al Venezuelei, obţinând sprijinul Washingtonului şi a unor state din America Latină, lucru care l-a derminat pe socialistul Maduro să rupă relaţiile cu Statele Unite.

Maduro a oferit personalului american 72 de ore pentru a părăsi Venezuela.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis miercuri să îl recunoască pe Juan Guaidó, liderul opoziţiei, ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO