Business Internaţional

Mesajul transmis de Volodimir Zelenski la două luni de la începerea războiului din Ucraina

Mesajul transmis de Volodimir Zelenski la două luni de...

Autor: Dorin Oancea

23.04.2022, 22:19 777

Duminică se împlinesc două luni de la începutul războiului. Volodimir Zelenski a spus, la conferinţa de presă de sâmbătă, că este mândru să fie liderul Ucrainei şi că cel mai important lucru este că ţara continuă să îşi desfăşoare principala armă, unitatea sa.

"Ucraina a făcut totul, totul, cu adevărat cred asta. Suntem atât de uniţi", a spus el. "Cel mai important lucru este ca acest sentiment de unitate să rămână până la sfârşitul războiului".

Întrebat în continuare despre întâlnirea de duminică cu secretarul american al apărării, Lloyd Austin, şi Antony Blinken, secretarul de stat american, Volodimir Zelenski a spus că are un "răspuns pragmatic".

"Ei nu ar trebui să vină aici cu mâinile goale. Aşteptăm lucruri specifice şi arme specifice", a spus el.

El a continuat: "Este acelaşi lucru pe care l-am spus şi cu liderii altor ţări... facem apel la toţi liderii că aici este un război real. Veniţi la noi, vom fi bucuroşi să vă vedem, dar vă rugăm să ne aduceţi asistenţa pe care am discutat-o, pe care o aveţi, pe care aveţi posibilitatea să o aduceţi".

Joe Biden a aprobat săptămâna aceasta un al doilea pachet de asistenţă militară de 800 de milioane de dolari, care include echipamente specifice pentru apărarea regiunii Donbas.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO