Business Internaţional

Micii investitori de pe Reddit revin la viaţă: GameStop, retailerul care a generat pierderi de miliarde de dolari pentru fondurile de hedging din SUA, înregistrează cea mai mare creştere pe acţiuni din ultimele 10 săptămâni

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

25.08.2021, 15:41 454

Acţiunile GameStop (simbol bursier GME) au ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele zece săptămâni, rezultatele fiind alimentate de activitatea grupului WallStreetBets, prezent în cadrul platformei de socializare Reddit, scrie Business Insider.

Astfel, acţiunile au crescut cu 27% la 210 dolari, având în vedere că numele companiei a fost menţionat de 830 de ori în ultimele 24 de ore pe grupul WallStreetBets, conform firmei de analiză Quantitative Quiver. În ultima lună, acţiunile GME se află pe plus cu 14,3%.

O singură postarede 4.000 de cuvinte a fost votată de aproape 6.000 de ori. Utilizatorul din spatele postării – Roman – spune că preţul unei acţiuni va trece de 1.000 de dolari „în câteva luni”, comparând GameStop cu AMC Entertainment, alt „meme stock” faimos.

„GME şi AMC sunt un fel de fraţi de arme, cu fundamente similare, iar pentru o bună perioadă din 2021 cele două companii au mers în tandem”, reiese din postare.

GameStop numeşte doi foşti executivi Amazon în funcţiile de CEO şi CFO

Frenezia generată de GameStop a dominat ştirile din piaţa americană de capital timp de câteva săptămâni la începutul anului, când acţiunile au crescut în doar câteva zile de la 40 de dolari la aproape 350 de dolari. Şi AMC a obţinut rezultate puternice, în creştere cu 2.100% de la începutul anului.

Un hedge fund care a pariat împotriva GameStop îşi închide oficial uşile. Fondul avea active de peste 400 de milioane de dolari înainte să vândă în lipsă acţiunile lanţului de magazine

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO