Business Internaţional

Microsoft are concurenţă: Reţeaua de socializare Twitter ia în calcul un posibil acord cu TikTok în ceea ce priveşte operaţiunile din Statele Unite

Microsoft are concurenţă: Reţeaua de socializare...

Autor: Eduard Ivanovici

10.08.2020, 14:27 135

Twitter plănuieşte să achiziţioneze operaţiunile ByteDance, compania-mamă a TikTok, de pe teritoriul Statelor Unite, scrie BBC.

Săptămâna trecută, preşedintele Donald Trump le-a ordonat firmelor americane să înceteze afacerile cu TikTok până pe 15 septembrie pe măsură ce autorităţile continuă să tragă un semnal de alarmă cu privire la riscul pe care îl prezintă aplicaţia la adresa securităţii naţionale a Statelor Unite.

Gigantul din industria tech Microsoft este în prezent principalul favorit pentru achiziţionarea platformei de video-sharing. Momentan, nu este clar dacă Twitter îşi poate permite o astfel de achiziţie într-un termen atât de scurt.

De altfel, valoarea operaţiunilor din Statele Unite rămâne necunoscută, însă ar putea ajunge la câteva zeci de miliarde de dolari. Capitalizarea companiei Twitter este în prezent de 29 de miliarde de dolari, în timp ce Microsoft are o valoare de piaţă de 1,6 trilioane de dolari.

Cu toate acestea, o înţelegere cu compania lui Jack Dorsey ar putea avea mai puţine reglementări prin comparaţie cu un acord încheiat cu cei de la Microsoft.

Purtătorii de cuvând din cadrul Twitter şi TikTok au refuzat să comenteze subiectul.

Anul acesta, TikTok şi-a triplat forţa de muncă din SUA, declarând că va crea în următorii trei ani aproximativ 10.000 de joburi noi în California, Texas, Florida şi New York, o creştere semnificativă de la cei 1.400 de angajaţi pe care îi are în prezent pe teritoriul Statelor Unite.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO