Business Internaţional

Microsoft atinge pentru prima dată o valoare de piaţă de 2.000 de miliarde de dolari. Gigantul american este depăşit în prezent doar de Apple

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

27.06.2021, 07:00 305

Microsoft a depăşit pentru prima dată o capitalizare de piaţă de 2 trilioane de dolari, fiind doar a doua companie care atinge în prezent un asemenea prag, cealaltă fiind Apple, conform Business Insider.

În timpul ultimelor şedinţe de tranzacţionare, acţiunile producătorului de software-uri au crescut la un moment dat la aproape 266 dolari, ceea ce se traduce printr-o valoare de piaţă de peste 2.000 de miliarde de dolari. Între timp, gigantul a ajuns la o capitalizare bursieră de 1.960 de miliarde de dolari. Valoarea de piaţă a Apple este de 2.230 de miliarde.

Grupul petrolier Saudi Aramco a fost prima companie care a atins o evaluare de 2 trilioane de dolari, după un IPO spectaculos în 2019. Valoarea de piaţă a firmei saudite atinge astăzi aproape 1.880 miliarde de dolari.

Acţiunile Microsoft au crescut anul acesta cu 19%, peste rezultatele obţinute de Apple şi Amazon. Compania din Redmond, Washington – cunoscută pentru businessurile cu software-uri – se pregăteşte să anunţe săptămâna aceasta o nouă actualizare pentru sistemul de operare Windows.

Totodată, investitorii pariază că avantajele pe care le deţine Microsoft în segmentul de cloud computing plasează firma în centrul următoarelor creşteri la nivel global.

Pandemia de Covid-19 a accelerat tranziţia către mediul digital şi adoptarea noilor tehnologii, ceea ce a rezultat într-un cash flow mai puternic şi într-un ritm puternic de creştere pentru marile companii tech.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO