Business Internaţional

Microsoft bate palma cu armata americană: Gigantul lui Bill Gates va produce tehnologie holografica pentru 21 mld. dolari

Microsoft bate palma cu armata americană: Gigantul lui...

Autor: Dorin Oancea

01.04.2021, 08:25 275

Gigantul tehnologic american Microsoft urmează să vândă căşti de realitate augmentată armatei SUA, într-o afacere în valoare de până la 21,9 miliarde de dolari, pe parcursul a 10 ani, relatează BBC.

Căştile se bazează pe produsul HoloLens, care permite utilizatorilor să vadă holograme plasate în mediul real.

Contractul este pentru mai mult de 120.000 de căşti, care vor fi fabricate în SUA.

Realitatea augmentată diferă de realitatea virtuală, prin faptul că adaugă elemente grafice câmpului vizual existent al utilizatorului, în loc să îl înlocuiască cu un mediu complet nou.

HoloLens este disponibil comercial pentru 3.500 dolari, iar Microsoft îl vinde în primul rând companiilor, care adesea îl împerechează cu aplicaţii software personalizate.

Firmele de arhitectură, spitalele, universităţile, producătorii de maşini şi agenţia spaţială americană NASA se numără printre utilizatorii tehnologiei.

În ultimii doi ani, Microsoft a lucrat cu armata SUA la faza de prototip a ceea ce se numeşte Sistemul Integrat de Augmentare Vizuală (IVAS), care este o versiune de nivel militar a HoloLens.

Compania a spus că armata a trecut la faza de producţie a proiectului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO