Business Internaţional

Microsoft trece din nou pe poziţii: Gigantul hi-tech detronează Amazon şi trece pe locul al doilea în topul celor mai valoroase companii americane

Microsoft trece din nou pe poziţii: Gigantul hi-tech...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

28.10.2018, 14:09 501

Microsoft a urcat din nou pe locul secund în topul celor mai valoroase companii americane, depăşind Amazon, care a venit cu rezultate financiare dezamăgitoare şi a pierdut 65 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră.

Topul este condus de Apple, cu o valoare de piaţă de peste 1000 de miliarde de dolari.

Microsoft a fost pe o poziţie asemănătoare între 1998 şi 2000, conducând topul capitalizării bursiere până la crashul dot com.

Acţiunile Amazon au scăzut cu 7%, cea mai mare din ultimii trei ani, după ce a ratat ţintele propuse. Microsoft a pierdut doar 1,1%, pe o piaţă în scădere a acţiunilor din tehnologie, condusă de Alphabet, care a prezentat, la rândul său, rezultate dezamăgitoare.

La finalul săptămânii Microsoft avea o valoare de piaţă de 823 de miliarde de dolari, iar Amazon de 805 miliarde dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO