Business Internaţional

Mii de pasageri, blocaţi în Scoţia din cauza perturbării traficului aerian

Mii de pasageri, blocaţi în Scoţia din cauza perturbării traficului aerian

Autor: Mediafax

24.05.2011, 11:14 201

Mii de pasageri erau blocaţi, marţi dimineaţa, în Scoţia, întimp ce mai multe companii aeriene, între care British Airways,KLM, Aer Lingus şi Easyjet şi-au întrerupt zborurile cu plecare saucătre Scoţia din cauza norului de cenuşă generat de erupţiavulcanului islandez Grimsvötn.

Preşedintele american, Barack Obama, a plecat mai devreme decâtprevăzuse (potrivit programului iniţial urma să plece marţi) dinIrlanda către Londra. Avionul lui a aterizat luni seara în capitalabritanică, unde efectuează o vizită oficială până joi.

Autoritatea britanică pentru reglementarea traficului aerian,NATS (National Air Traffic Services), a precizat într-un buletinmarţi dimineaţa că norul de cenuşă de la vulcanul islandez vatraversa Scoţia marţi, în intervalul orar 06.00-12.00 GMT(09.00-15.00 ora României).

Aeroporturile din Glasgow şi Edinburgh au fost afectate încursul nopţii, iar cele din Aberdeen şi Inverness vor avea, deasemenea, traficul perturbat.

În afară de Scoţia, aeroporturile din Marea Britanie funcţionaunormal, potrivit NATS.Citi]i mai mult despre cum a fost afectat traficul aerian de erupţia vulcanului islandezGrimsvöt pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO