Business Internaţional

Mii de persoane au protestat la Berlin împotriva partidului de extremă dreaptă AfD

Mii de persoane au protestat la Berlin împotriva...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

22.10.2017, 19:24 34

Participanţii, cel puţin 10.000, s-au strâns în faţa Porţii Brandenburg şi au afişat postere cu mesaje precum "Opriţi AfD", "Vocea mea împotriva incitării", "Inima mea bate pentru diversitate", "Limite pentru nazişti", "Împotriva rasismului şi a urii în Bundestag".

În cadrul alegerilor parlamentare din Germania desfăşurate la sfârşitul lunii septembrie, formaţiunea de extremă dreaptă AfD a obţinut 12,6% dintre voturi, devenind cea de-a treia forţă politică din Parlament.

Este pentru prima dată după cel de-Al Doilea Război Mondial când un partid de extremă dreaptă este reprezentat în Parlamentul federal din Germania. AfD a avut o campanie electorală antiimigraţie şi islamofobă.

"Când AfD se va afla în Bundestag pentru prima oară la 24 octombrie, trebuie să ştie că Parlamentul nostru nu este o scenă pentru rasism, discriminare şi falsificarea istoriei!", a fost mesajul mişcării populare Compact.

Bastian Schmidt, un student în vârstă de 25 de ani, a precizat că "partidele ar trebui să protesteze în Parlament împotriva AfD, dar mai important este ca germanii - indiferent unde se află, în şcoli, universităţi sau companii - să lupte împotriva rasismului".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO