Business Internaţional

Miliardarul care a salvat un brand cu o vechime de aproape 200 de ani şi l-a cumpărat cu 115 milioane dolari

Miliardarul care a salvat un brand cu o vechime de...

Autor: Alex Ciutacu

11.08.2018, 13:42 557

Miliardarul britanic Mike Ashley a intervenit pentru a salva retailerul britanic House of Fraser cu 115 milioane de dolari, evitând astfel colapsul unuia dintre cei mai mari jucători din piaţă, potrivit Bloomberg.

Ashley, prin Sports Direct International, va achiziţiona magazinele retailerului cu o vechime de 169 de ani pe piaţă, precum şi numele brandului şi inventarul, a transmis acesta în cadrul unei declaraţii.

Tranzacţia vine după ce House of Fraser a anunţat astăzi că încearcă să obţină protecţie de la creditori, susţinând că este în discuţii cu câţiva potenţiali salvatori dar „nu a ajuns la o soluţie concludentă”.

Acordul vine în contextul în care retailul britanic ia o turnură nefavorabilă pentru jucătorii brick-and-mortar precum Maplin Electronics, ramura britanică a Toys „R” Us – al treilea cel mai mare faliment din istoria Americii.

Lanţurile de magazine sunt afectate de jucători online precum Amazon şi de creşterea exacerată a costurilor de business asociate cu deprecierea lirei pe fondul Brexitului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO