Business Internaţional

Miliardarul care construieşte o replică a Titanicului era să-şi scufunde propriul iaht de lux

Miliardarul care construieşte o replică a Titanicului era să-şi scufunde propriul iaht de lux

Autor: Radu Racu

22.03.2013, 16:29 1285

Un iaht de lux aparţinând lui Clive Palmer, miliardarul australian care construieşte o replică identintică a vasului Titanic, a fost în pericol să se scufunde în noaptea de miercuri spre joi, în apropierea Coastei de Aur de lângă Queensland, scrie The Daily Telegraph.

 

Iahtul Maximus, care a costat 5,3 milioane de dolari, s-a apropiat foarte mult de un perete stâncos şi a fost în pericol să se izbească de zid. Un semnal de avertizare luminoasă a fost tras de echipaj iar pasagerii au fost echipaţi cu veste de salvare, până la sosirea unui remorcher care a tractat vasul în larg, transmite publicaţia britanică.

 

Palmer se afla la bordul iahtului, într-o întâlnire cu parteneri de afaceri, conform presei australiene. Aceeaşi sursă susţine că Palmer nu este la primul incident naval, el eşuând pe ţărm cu o ambarcaţiune similară, cu un an înainte.

 

Clive Palmer, 58 de ani, a publicat în luna februarie imagini cu Titanic II, o replică identică a vasului scufundat în urmă cu 100 de ani, după ciocnirea cu un gheţar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO