Business Internaţional

Miliardarul care i-a vândut fiului său un apartament pentru 7.2 mil de dolari

Miliardarul care i-a vândut fiului său un apartament...

Autor: Iulian Tenchiu

28.04.2019, 12:59 3818

Kwek Leng Beng este un mogul imobiliar din Singapore care nu poate trage o linie clară între afaceri şi familie. Soţia acestuia şi fiul său au cumpărat un apartament deţinut de miliardar, pentru 7.2 mil. de dolari, potrivit Bloomberg.

Miliardarul, care este şi preşedintele City Developments Ltd. s-a abţinut de examinarea şi aprobarea schimbului propus, lăsând comitetul de audit şi risc financiar să se ocupe de termenii şi condiţiile asociate respectivei tranzacţii.

Fiul miliardarului, Kingston, a beneficiat de un discount la achiziţionarea apartamentului datortită faptului că este director în cadrul companiei imobiliare şi este eligibil pentru reducerile preferenţiale pe care executivul le poate oferi membrilor familiei. Erik Sheng, neopotul lui  Kwek Leng Beng, s-a bucurat de-asemenea de un discount de 23%, din care trei procente se datorează faptului că este un angajat al companiei.

Trebuie menţionat că apartamentele de pe Boulevard 88, situate imediat lângă cartierul comercial Orchard Road din Singapore, vin la pachet cu preţuri exorbitante indiferent de caz. Potrivit datelor publicate de Autoritatea de Redistribuire Urbană , în martie s-au vândut 26 dintre cele 35 de apartamente disponibile, dar şi un penthouse care a costat 28 de mil. de dolari.

Dezvoltatorii au vândut luna trecută 1.054 de unităţi, depăşind de două ori vânzările din februarie care au însumat 455 de apartamente.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO