Business Internaţional

Miliardarul care s-a trezit cu 15 mld. dolari mai bogat: Averea lui a urcat puternic peste noapte după anunţul conform căruia compania sa va fi inclusă pe indicele S&P 500

Miliardarul care s-a trezit cu 15 mld. dolari mai bogat:...

Autor: Eduard Ivanovici

22.11.2020, 10:56 245

Averea netă a lui Elon Musk a crescut cu aproximativ 15 miliarde de dolari după ce Tesla şi-a asigurat un loc în indicele S&P 500. Astfel, fondatorul companiei se pregăteşte să devină al treilea cel mai bogat om din lume, întrecându-l pe şeful Facebook Mark Zuckerberg, scrie Business Insider.

Acţiunile producătorului de maşini electrice s-au apreciat cu circa 14% în şedinţa after-hours pe bursa de pe Wall Street.

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, Elon Musk a ajuns luni seara la o avere de 117,5 miliarde de dolari. CEO-ul SpaceX a raportat o creştere de 90 de miliarde de dolari în 2020, cea mai bună performanţă din topul celor 500 de miliardari incluşi în topul Bloomberg.

CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg are în prezent o avere netă de 106 miliarde de dolari, fiind întrecut până acum doar de şeful Amazon Jeff Bezos şi cofondatorul Microsoft Bill Gates.

Tesla a atins anul acesta o capitalizare de peste 400 de miliarde de dolari şi a devenit cel mai valoros producător auto la nivel mondial, reuşind să îşi asigure un loc în cadrul unuia dintre cei mai importanţi indici bursieri din lume.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO