Business Internaţional

Miliardarul George Soros este hulit în toată Europa: Polonia încearcă să îl oprească din a cumpăra unul dintre cele mai mari radiouri din ţară

Miliardarul George Soros este hulit în toată Europa:...

Autor: Alex Ciutacu

28.01.2019, 16:09 1146

 Guvernul polonez a anunţat că va încerca să prevină preluarea celui de-al doilea cel mai mare post de radio din ţară de către un grup controlat de miliardarul George Soros, potrivit Bloomberg.

Soros s-a aliat cu Agora pentru a încerca să cumpere Radio Zet. Aceştia se luptă în cadrul licitaţiei cu Fratria, şi cu PMPG Polskie Media, precum şi cu omul de afaceri polonez Zbigniew Jakubas.

Miliardarul este hulit de mai mulţi naţionalişti din regiune, în contextul în care, în Ungaria campania anti-Soros a culminat cu excluderea din Budapesta a Universităţii Europene Centrale – fondată de miliardarul ungar.

„Statul ar trebui să facă orice pentru a-i opri pe speculatorii din piaţă să îşi crească influenţa pe care o au pe piaţa de media”, transmite Beata Mazurek, purtător de cuvânt al partidului de la guvernare, Law & Justice.

Însă câteva ore mai târziu, ministrul Culturii, Pawel Lewandowski, a declarat pentru o televiziune poloneză că guvernul nu are instrumente legale cu care să poată opri o astfel de preluare, în afara legislaţiei anti-monopol.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO