Business Internaţional

Miliardarul Mark Cuban: „Una dintre cele mai mari minciuni în viaţă este că trebuie să îţi urmezi pasiunea"

Miliardarul Mark Cuban: „Una dintre cele mai mari...

Autor: Business Magazin

01.02.2020, 01:26 2537

Mark Cuban a crescut într-o familie din clasa muncitoare, în Pittsburgh. Tatăl său era tapiţer de maşini, iar mama sa lucra unde putea. Astăzi, Cuban are o avede de 3 miliarde de dolari, deţine Dallas Mavericks şi este vedeta serialului de televiziune „Shark Tank” al postului ABC.

Pentru a ajunge aici a fost nevoie însă de multă muncă. Pentru a face rost de bani, miliardarul a vîndut, de-a lungul timpului, inclusiv cartonaşe de baseball, timbre şi monede. Care este însă lucrul pe care nu l-a făcut? Să îşi urmeze pasiunea. „Una dintre marile minciuni ale vieţii este să îţi urmezi pasiunile”, spune Cuban, citat de CNBC. „Toată lumea îţi spune: <Urmează-ţi pasiunea, urmează-ţi pasiunea>.” Dar, adaugă el, este posibil să nu excelezi în ceea ce te pasionează. „Am fost pasionat de baseball player. Apoi am observat că am o viteză de aruncare a mingii de 70 de mile pe oră, în timp ce jucătorii dintr-o ligă majoră aruncă mingea cu o viteză de 90 de mile pe oră”, e unul dintre exemplele pe care le dă el.

Sfatul lui Cuban este să dai atenţie lucrurilor pentru care în general depui mult efort, care nu sunt uşor de făcut. Şi asta pentru că, pe măsură ce depui efort, ajungi să te perfecţionezi. Nu trebuie să faci doar lucruri simple, la îndemână şi care îţi fac plăcere. „Unul dintre puţinele lucruri pe care le poţi controla în viaţă este efortul pe care îl depui pentru ceva.”

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO