Business Internaţional

Miliardarul Michael Bloomberg, fost primar al New York-ului, se retrage din cursa pentru prezidenţiale

Miliardarul Michael Bloomberg, fost primar al New...

Autor: Ana Petrescu

04.03.2020, 17:30 298

Miliardarul Michael Bloomberg s-a retras, miercuri, din alegerile primare din SUA şi îl va susţine pe fostul vicepreşedinte Joe Biden, potrivit Business Insider.

Candidatul democrat Michael Bloomberg s-a retras, miercuri, din competiţia pentru prezidenţialele din 2020 şi îl va sprijini pe fostul vicepreşedinte Joe Biden, potrivit sursei citate.

Fostul primar al oraşului New York City a cheltuit peste 500 milioane de dolari în campania sa, însă s-a retras din cursa prezidenţială, după ce a fost învins la un scor zdrobitor.

Decizia a fost luată după înfrângerea suferită de fostul primar al New Yorkului în Super-marţea alegerilor. Alegătorii democraţi au mers la urne în 14 state şi un teritoriu, Insulele Samoa americane, iar aceasta din urmă a fost singura regiune câştigată de Bloomberg.

„Am crezut întotdeauna că, pentru a-l învinge pe Donald Trump, trebuie să fim uniţi în sprijinirea candidatului care are şansa cea mai bună să câştige. După votul de ieri, este clar că acest candidat este prietenul meu, un mare american, Joe Biden”, a declarat Bloomberg, într-o declaraţie de presă după ce s-a retras.

Ca şi alţi candidaţi retraşi până acum, Amy Klobuchar şi Pete Buttigieg, Bloomberg a anunţat că îl sprijină pe Joe Biden.

În lupta pentru Casa Albă, în tabăra democrată, cel mai bine clasaţi sunt Joe Biden, cu 305 delegaţi, şi Bernie Sanders, cu 243.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO