Business Internaţional

Miliardarul octogenar Leslie Wexner, din spatele Victoria's Secret, vrea să renunţe la celebrul brand şi la manechine şi să îşi vândă toate acţiunile

Miliardarul octogenar Leslie Wexner, din spatele Victoria's Secret, vrea să renunţe la celebrul brand şi la manechine şi să îşi vândă toate acţiunile

Autor: Mediafax

30.01.2020, 14:31 686

Leslie Wexner, în vârstă de 82 de ani, care a condus Abercrombie & Fitch, The Limited şi Victoria's Secret negociază plecarea sa din funcţia de CEO al companiei sale L Brands şi explorează „alternative strategice" pentru marcă, conform Wall Street Journal, citat de CNN. 

Acţiunile L Brands au crescut cu 12% după apariţia informaţiilor privind vânzarea brandului de lenjerie aflat în dificultate.

Raportul a avertizat că L Brands „caută să ia o decizie cu privire la potenţialele acorduri şi planuri de succesiune în săptămânile următoare”. De asemenea, nu există „nicio garanţie” că compania va ajunge la un acord cu Wexner.

L Brands (LB), care deţine lanţurile Victoria's Secret şi Bath & Body Works, a refuzat să comenteze.

Victoria’s Secret s-a confruntat cu scăderea vânzărilor şi cu concurenţa mărcilor de lenjerie de ultimă generaţie. Anul trecut, un investitor a achiziţionat un pachet de acţiuni în L Brands şi a determinat compania să facă schimbări majore, inclusiv să transforme Bath & Body Works într-o companie separată.

Victoria’s Secret a fost afectată şi de legăturile lui Wexner cu miliardarul Jeffrey Epstein, acuzat de pedofilie, care s-a sinucis în închisoare.

Epstein a fost manageral averii lui Wexner şi un administrator al Wexner Foundation, grupul caritabil al acestuia, cu sediul în Ohio. Wexner a spus că a întrerupt legăturile cu Epstein în 2007.

În septembrie, Wexner a spus că este „jenat” că a avut încredere în Epstein.

AFACERI DE LA ZERO