Business Internaţional

Miliardarul Soros vrea să investească în bănci europene care au nevoie de finanţare

George Soros

George Soros

Autor: Daniela Stoican

24.02.2014, 20:25 806

Miliardarul american de origine maghiară George Soros intenţionează să investească în sectorul financiar al Europei, potrivit unui interviu acordat revistei germane Der Spiegel.

„Eu cred în euro. Aceasta înseamnă că echipa mea de investiţii este foarte dornică să facă mulţi bani în Europa în viitorul apropiat, de exemplu pompând bani în bănci care au nevoie urgentă de capital“, a afirmat el, arătând că zona euro are nevoie de astfel de investiţii de capital privat. Una din ţinte este Grecia, focarul crizei datoriilor suverane. 

„Condiţiile economice ale ţării s-au îmbunătăţit. Întrebarea este acum dacă se pot câştiga bani acolo pe o bază sustenabilă. Dacă acest lucru este posibil, vom investi acolo“, a spus Soros. Fondatorul Soros Fund Management este unul dintre cei mai influenţi investitori din sectorul fondurilor de hedging.

Soros şi-a reînnoit criticile la adresa politicilor prin care Germania intenţionează să protejeze proiectul euro, spunând că politicile de austeritate pe care cancelarul Angela Merkel le-a impus în Europa au agravat criza. Pieţele financiare din zona euro s-au calmat între timp, dar nu există încă o revenire sustenabilă, apreciază el.

„Mă tem că zona euro ar putea să traverseze o fază lungă de stagnare economică similară cu cea a Japoniei din ultimii 25 de ani“, a conchis investitorul.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO