Business Internaţional

Minioraşul de pe fosta uzină Electronica

Minioraşul de pe fosta uzină Electronica

Autor: Ioana Matei

16.08.2015, 16:22 4290

Uzinele Electronica, parte a platformei industriale Pipera, au luat naştere în 1960, prin transformarea din ordinul ministerului industriei grele a fabricii radio popular. Compania producea sute de mii de televizoare color în 1989, iar în 2006 ajunsese să asambleze televizoare color şi dvd playere ale altor producători. De la peste 5.000 de angajaţi, compania ajunsese la 60 în 2006. electronica, parte a platformei industriale Pipera, a fost privatizată în 2004, printr-o tranzacţie estimată la 1,86 milioane de euro, reprezentând preţul pachetului de acţiuni, investiţii asumate – tehnologice, de mediu şi capital de lucru.

Terenul fostei proprietăţi Electronica din nordul Bucureştiului este în prezent ocupat de unul dintre cele mai importante proiecte ale Immofinanz Group: Metroffice. Acesta va constitui prima parte a unui plan general pe termen lung, ce implică reproiectarea întregii zone din cadrul complexului Iride Business Park (care se află lângă fosta fabrică şi care este cel mai mare parc de afaceri din Bucureşti, cu o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 93.000 de metri pătraţi) în scopul construirii Iride City, potrivit lui Sorin Vişoianu, country manager office şi logistic al grupului austriac.

Citiţi articolul integral pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO