Business Internaţional

Minister britanic: E puţin probabil ca recrutarea din Rusia să aibă impact asupra războiului

Minister britanic: E puţin probabil ca recrutarea din...

Autor: Iulian Moşneagu

28.08.2022, 18:45 27

Este puţin probabil ca planul Rusiei de a-şi extinde forţele armate să aibă un impact asupra războiului din Ucraina, susţine Ministerul britanic al Apărării.

Vladimir Putin a semnat recent un decret pentru a creşte personalul militar al forţelor armate ruse la peste 1,15 milioane de persoane, o creştere potenţială de 137.000 de militari, notează BBC.

Dar Ministerul Apărării din Marea Britanie susţine că este puţin probabil ca această creştere să sporească puterea de luptă a Rusiei, în mare măsură din cauza pierderilor continue.

Decretul preşedintelui Putin a venit pe fondul unei campanii de recrutare militară.

Au existat rapoarte conform cărora recrutorii au vizitat chiar şi închisorile, promiţând deţinuţilor libertate şi bani.

În prezent, Rusia are o limită de puţin peste un milion de militari, la care se adaugă aproape 900.000 de angajaţi civili.

În una dintre actualizările sale periodice privind războiul, ministerul britanic susţine că nu este clar dacă această creştere planificată va fi realizată prin recrutarea mai multor voluntari sau prin creşterea numărului de recruţi.

Ucraina susţine că pierderile umane ale Rusiei în război sunt foarte mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO