Business Internaţional

Ministerul turc al Apărării: Încă două nave cu cereale au plecat din Ucraina. Numărul total de nave a ajuns la 10

Ministerul turc al Apărării: Încă două nave cu...

Autor: Cosmin Pirv

08.08.2022, 09:33 46

Încă două nave, care transportă porumb şi soia, au plecat luni din porturile ucrainene de la Marea Neagră, a anunţat Ministerul turc al Apărării. Numărul navelor cu cereale a ajuns astfel la 10, după acordul încheiat cu Rusia, informează Reuters.

Una dintre nave, care a plecat de la Iuzni, transportă 11.000 de tone de soia către Italia, a anunţat luni Ministerul turc al Apărării, în timp ce a doua, care a plecat de la Chornomorsk, transportă 48.458 de tone de porumb către Iskenderun, în sudul Turciei.

Cele patru nave care au părăsit Ucraina duminică sunt aşteptate să ancoreze în apropierea Istanbulului luni seara, a precizat ministerul, adăugând că ele vor fi inspectate marţi.

Reluarea exporturilor de cereale din Ucraina este supravegheată de un Centru comun de coordonare din Istanbul, unde lucrează personal rus, ucrainean, turc şi al ONU.

Nava Razoni, prima care a plecat din Ucraina, trebuia să ajungă în Liban duminică, dar în prezent este ancorată în largul coastei sudice a Turciei, potrivit datelor Refinitiv ship tracker.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO