Business Internaţional

Miniştrii de Finanţe din G7 încing telefoanele pentru a monitoriza situaţia pieţelor

 Miniştrii de Finanţe din G7 sunt în contact permanent pentru a discuta acţiuni necesare

Francois Baroin. Foto AFP/Mediafaxfoto

Autor: Ioana Bojan

07.08.2011, 10:25 204

Franţa "are încredere totală în soliditatea economieiamericane", a declarat sâmbătă ministrul francez al Economiei,Francois Baroin, referindu-se la reducerea ratingului StatelorUnite de către Standard&Poors, transmite AFP. "Miniştrii deFinanţe din cadrul G7 sunt în contact permanent pentru a monitorizasituaţia pieţelor şi a discuta acţiuni necesare", a subliniatel.


"Franţa are încredere totală în soliditatea economiei americane şia fundamentelor sale, precum şi în determinarea administraţieiamericane privind implementarea planului (de reducere adeficitului-n.r.) aprobat de Congres săptămâna aceasta", a declaratBaroin.


SUA au pierdut ratingul de top AAA din partea Standard&Poors,pentru prima dată în istoria lor.


Agenţia de evaluare financiară şi-a jusitifcat decizia prinîngrijorările cu privire la deficitul bugetului şi datoriileSUA.


"Nota Standard&Poors nu este decât un element de apreciere asituaţiei financiare din Statele Unite", a declarat ministrulfrancez al Economiei, notând că "celelalte două agenţii principale- Moody's şi Fitch - au confirmat ratingul triplu A" al StatelorUnite.


În opinia lui Baroin, "această decizie confirmă că toate marileţări dezvoltate se confruntă în prezent cu aceleaşi mizeprioritare: consolidarea creşterii şi reducerea datoriei publice şiprivate".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO