Business Internaţional

Ministrul belgian al Transportului a demisionat pe fondul tensiunilor legate de atentate

Ministrul belgian al Transportului a demisionat pe fondul...

Autor: Roxana Maciuca

15.04.2016, 13:03 334

Demisia lui Galant vine după ce a fost acuzată că a minţit în legătură cu un raport al Comisiei Europene care critica nivelul de securitate de pe aeroportul Zaventem, spunând că nu a fost la curent cu existenţa acestui document.

Potrivt postului public de radio RTBF, premierul belgian, Charles Michel, a acceptat demisia lui Jacqueline Galant.

Premierul i-a luat anterior apărarea ministrului Transporturilor, care face parte din partidul său aflat în coaliţia de la guvernare, spunând că Ministerului belgian al Transporturilor nu i s-ar fi adus la cunoştinţă un astfel de raport în care Comisia Europeană critică lipsurile din măsurile de securitate ale aeroportului Zaventem, raport care ar fi fost trimis cu un an în urmă.

Dar potrivit unor documente dezvăluite mai târziu, joi seară, de Laurent Ledoux, şeful comitetului executiv din cadrul Ministerului Transporturilor care a demisionat joi pe fondul acestui scandal, Galant ar fi fost informată despre respectivul raport, informează RTBF, citând un purtător de cuvânt al partidului MR.

Doi atacatori kamikaze s-au detonat pe 22 martie în terminalul de plecări al aeroportului Zaventem din Bruxelles, iar la scurt timp fratele unuia dintre aceştia a comis un al treilea atac sinucigaş la staţia de metrou Maalbeek, atacuri în care au murit 32 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO