Business Internaţional

Ministrul britanic al Apărării participă la exerciţiul NATO din România

Ministrul britanic al Apărării participă la...

Autor: Radu Tutulan

14.06.2017, 13:46 155

"Ministrul britanic al Apărării, Sir Michael Fallon, efectuează o vizită în România, în perioada 14 - 15 iunie, pentru a participa la exerciţiul militar demonstrativ de la Centrul Naţional de Instruire Întrunită “Getica” din Cincu. O mie de soldaţi britanici iau parte, în aceste zile, la Cincu, la exerciţiul NATO - NOBLE JUMP 2017, planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite de la Napoli. Oficialul britanic va vizita, de asemenea, baza aeriană din Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu piloţii şi personalul tehnic care deservesc aeronavele Typhoon care participă la misiuni NATO de poliţie aeriană în sudul Europei. La Bucureşti, Michael Fallon se va întâlni, joi, 15 iunie, cu premierul Sorin Grindeanu şi ministrul apărării naţionale Gabriel Leş", se arată într-un comunicat al MApN remis MEDIAFAX.

Aproximativ 4.000 de militari români şi din ţări membre ale NATO participă, cu 500 mijloace tehnice, la exerciţiul multinaţional Noble Jump 2017 (NOJP17), care se desfăşoară, în perioada 26 mai - 16 iunie, pe teritoriul Greciei, Bulgariei şi României. Cele mai multe dintre trupele străine participante sunt din Albania, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia şi Spania. Scopul acestui exerciţiu comun este de a testa viteza de reacţie a forţei armate NATO în cazul unei posibile ameninţări pe teritoriul Europei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO