Business Internaţional

Ministrul britanic de Finanţe, Philip Hammond: Theresa May îşi va onora promisiunea de a demisiona după aprobarea Acordului Brexit

Ministrul britanic de Finanţe, Philip Hammond: Theresa...

Autor: Bianca Pavaluca, Mediafax

09.05.2019, 15:24 121

Prim-ministrul britanic Theresa May îşi va onora promisiunea făcută, de a-şi prezenta demisia din funcţie după ce Parlamentul britanic va aproba Acordul Brexit negociat de premier cu oficialii Uniunii Europene, a transmis ministrul britanic de Finanţe, Philip Hammond, conform Reuters.

Ministrul de Finanţe a declarat, în cadrul unui interviu pentru publicaţia London’s Evening Standard, că Theresa May „este la fel de serioasă precum cuvântul său”.

Hammond le-a transmis parlamentarilor britanici care doresc demisia prim-ministrului Theresa May că acest lucru poate fi dobândit dacă votează pentru aprobarea Acordului Brexit.

Decizia prim-ministrului a fost comunicată miercuri şi de purtătorul de cuvânt al acesteia, care a transmis că May va demisiona după ce finalizează „prima fază” a procesului Brexit, pentru a permite viitorului lider să negocieze faza a doua.

Theresa May negociază cu opoziţia laburistă pentru a obţine susţinerea necesară aprobării Acordului Brexit în Camera Comunelor. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO